sk cs

Je dostatečné odvápňování octem nebo kyselinou citrónovou?

Pri odvápňovaní prípravkami založenými na kyseline citrónovej sa môžu oddeľovať zvyšky, ktoré môžu obmedziť funkčnosť domáceho elektrospotrebiča.

Vápenaté usadeniny môžu navyše zostať pod neodstrániteľnou vrstvou – kôrkou – vytvorenou kyselinou citrónovou. V neposlednej rade je odvápňovanie kyselinou citrónovou až 10-krát pomalšie.

Odvápňovanie octom alebo prípravkami založenými na kyseline octovej obvykle vytvárajú nepríjemný zápach. Časom sa octové esencie môžu vstrebať do vnútorných častí prístroja a vylučovať do kávy nežiadúce príchute.

Niektoré umelé hmoty môžu byť bežnými kyselinami poškodzované a navyše je odvápňovanie octom – podobne ako v prípade kyseliny citrónovej – podstatne pomalšie.

Odpoveď na otázku "Čím odvápňovať" nájdete v prehľade produktov.


Späť na zoznam častých otázok.