sk cs

Prečo by ste nemali odvápňovať svoj prístroj kyselinou citrónovou alebo octom?

V priebehu odvápňovania odvápňovačom založenom na kyseline citrónovej sa môžu uvoľnené usadeniny formovať a upchať jemné vedenia a ventily vášho prístroja na kávu. Vápenaté usadeniny môžu navyše zostávať pod neodstrániteľnou vrstvou zvyškov vytvorenou kyselinou citrónovou. A nakoniec, odvápňovanie kyselinou citrónovou je až 10-krát pomalejší než pomocou durgol® swiss espresso®.

Odvápňovanie octom alebo jeho výťažkami spôsobuje nepríjemný zápach spôsobený kyselinou octovou. Plasty vo vašom prístroji môžu tento nežiaduci zápach vstrebať a potom ho vylučovať do vašej kávy a znížiť jej kvalitu.

Niektoré plasty môžu byť poškodzované pôsobením kyseliny octovej a navyše, rovnako ako v prípade kyseliny citrónovej, je odvápňovanie pomocou octu podstatne pomalšie než pomocou durgol® swiss espresso®.

Pre dlhšiu životnosť vášho prístroja

Test: mramorové kocky pri odvápňovaniu pomocou durgol® a kyseliny citrónovej

Test s mramorovými kockami dokazuje: durgol® odvápňuje šetrne a bez nebezpečných usadenín. Bez toho, aby došlo k napádaniu kovov, plastov alebo skla.

Odvápňovať je potrebné pravidelne.