sk cs

Odvápnenie a výplach espresso prístrojov bez automatického odvápňovacieho programu

1. Vlejte 1 fľaštičku (125 ml) odvápňovača durgol® swiss espresso® do zásobníka na vodu.

2. Narieďte odvápňovač rovnakým množstvom vody z vodovodu. (Použite vyprázdnené balenie ako odmerku.)

3. Pokiaľ nie je možné začať odvápňovať s týmto množstvom tekutiny, pokračujte v plnení nádoby na vodu, kým to pôjde. V zásobníku na vodu by mohlo byť približne 0,5 litra. Vezmite v úvahu ďalší odstavec.

4. Zachytávajte vodu vytekajúcu z odvápňovaného prístroja do nádoby dostatočne veľkej tak, aby nedošlo k rozliatiu. Buďte opatrní, tekutina môže byť horúca!

5. Po odvápnení vypláchnite zásobník čistou vodou. Potom nechajte prístroj vypláchnuť raz až dvakrát plným zásobníkom čistej vody.

6. Teraz ste pripravení vychutnať si svoju ďalšiu šálku kávy.


Poznámky pre prístroje bez automatického odvápňovacieho programu

Pokiaľ návod na použitie odporúča počkať nejaký čas, než začne odvápnenie pôsobiť, nemusíte vyčkávať, pretože durgol® swiss espresso® účinkuje oveľa rýchlejšie a efektívnejšie než bežné odvápňovače.

Pokiaľ váš prístroj pracuje s celými kávovými zrnami (tj. obsahuje mlynček), odvápňuje sa len prietokový ohrievač, sparovacia jednotka sa neodvápňuje.

Pokiaľ váš prístroj pracuje s kapsľami, jednorazovými dávkami alebo mletou kávou (je bez mlynčeka) a má dva výdajné dávkovače (jeden na horúcu vodu a druhý na kávu), odvápnite najprv zariadenie pre prípravu kávy s dávkovačom a potom vlejte roztok späť do zásobníka na vodu a odvápnite zariadenie na horúcu vodu s dávkovačom.